MENÜ
 • 150 év után eltemették a majomnőt

  Egy bennszülött indiai nő végre békét lelt.

  A viktoriánus érában volt kiállítva Európában az a mexikói bennszülött nő, aki egy különös genetikai rendellenesség miatt majomnőnek neveztek. A hölgy arcát teljesen elfedte a szőr, így korának egyik nagy szenzációja volt, mely miatt nem is emberként, inkább egy kiállítási tárgyként kezelték. Keddi temetése ezért váltott ki sokakban egyfajta megkönnyebbülést.

  A hölgyet nem csak szőrös arca miatt nevezték majomembernek, hanem eldeformálódott arcformája miatt is. 1854-ben találtak rá Sinaloa szigetén, húsz éves korában. Ekkor elvitték és Theodore Lent az USA-ban mutogatta városról városra, egy norvég, róla készült tanulmány szerint.

  Az eladásokon a nő a fizető közönségnek énekelt és táncolt – később akkora szenzáció lett belőle, hogy Európában és Oroszországban is szenzáció lett belőle. Később hozzáment Lenthez, akivel lett egy gyermekük, még 1860-ban. Szülés után belázosodott a komplikációk miatt és fiával együtt halt meg Moszkvában. Holtteste eddig az Oslói Egyetem tulajdona volt, de szülőhazája most visszakérte a nő holttestét. Maradványait Norvégia végül kiadta Sinaloa szigetének, ahol tegnap örök nyugalomra helyezték.

  “Julia Pastrana hazatért. Köztünk újjászületett. Soha többé ne hagyjuk, hogy még egy nő a spektákulum áldozata legyen!” – mondta Sinaloa kormányzónője.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon