MENÜ
 • 15 éve hunyt el Diana

  A Mercedesben ülő négy utas közül a balesetet egyedül a testőr élte túl, aki semmire nem emlékezett a történtekből. A hercegnőt igazi királyi pompával temették el, utolsó útjára több százezren kísérték el Londonban.

  Tizenöt évvel ezelőtt a mai napon, egy tragikus autóbalesetben hunyt el Diana Frances Spencer, akit a világ csak Lady D-ként, azaz Diana hercegnőként ismert. Az arisztokrata családból származó hölgy 1981-ben ment feleségül Károly herceghez, aki II. Erzsébet királynő után az első az öröklési rendben. Esküvőjüket állítólag közel 750 millió ember látta élő közvetítésben szerte a világon. Ezt követően egy 11 napos földközi-tengeri nászúton vettek részt. 1982 júniusában pedig megszületett első gyermekük, Vilmos herceg.

  A párnak rá pár évre megszületett második kisfia, Harry herceg is, viszonyuk azonban a kilencvenes évek legelejére egyre hűvösebbé vált. Válásukat aztán 1996-ban mondták ki. Diana hercegnő nem az a tipikus kimért, konzervatív arisztokrata volt. Fiait haladó szellemben nevelte, gyakran elvitte őket közös nyaralásra már kiskorukban is és például rendszeresen ettek McDonald’s-ban. Ezeknek köszönhetően a hercegnő mindig is fekete báránynak számított a Windsor-házban.

  Utolsó éveiben, hónapjaiban az egyiptomi milliomossal, Dodi Al-Fayeddel találkozgatott és emellett karitatív munkája is töretlen maradt. Gyakran látogatott szegény, hátrányos helyzetű gyerekeket és utazta körbe Afrikát, harcolva többek között az AIDS áldozataiért, valamint a taposóaknák ellen.

  Halálát azok a paparazzik okozták, akik soha, egy perc nyugtot sem hagytak neki. Egy, a barátjával eltöltött párizsi este után gépkocsiba szálltak és az őket üldöző motoros fotósok miatt egy alagútban falhoz csapódtak. A Mercedesben ülő négy utas közül a balesetet egyedül a testőr élte túl, aki semmire nem emlékezett a történtekből. A hercegnőt igazi királyi pompával temették el, utolsó útjára több százezren kísérték el Londonban.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon