MENÜ
 • 100 másodperc alatt kirakta a rubik kockát

  És alig múlt el még csak öt éves!

  A Rubik Ernő által feltalált egyszerű, de nagyszerű játékot az egész világon imádják. Új-Zélandtól Kanadán át Finnországig. Sokan, főleg fiatalok szórakozásból játszanak vele, akár még hazafele utazva a villamoson is, mások pedig annyira profik, hogy külön a rubik kockára szerveződő versenyeken is részt vesznek. Az is biztos, hogy a gyakorlást nem lehet elég korán kezdeni és erről az az öt éves kislány tudna leginkább mesélni, aki már most ki tudja rakni 100 másodperc alatt.

  A holland származású magántanulónak már nem ez volt az első alkalom, hogy két percen belül sikerült kiraknia. “Egyszer csak felkapta a rubik kockát egy partin. Először nem igazán ment neki, de aztán nagyon gyorsan belejött” – emlékezett vissza az első lépésekre az édesapa.

  “Igaz, hogy elég drágák ezek a kockák, de vettünk neki egyet-kettőt.” Nemcsak az apa, de maga a kislány, Summer is megszólalt: “Jó móka. Szeretek ülni otthon, a kertben és játszani vele.” A család nagyon be van zsongva a jó eredményektől, szeretnék nemzetközi versenyeken is indítani Summert. Egyelőre annak néznek utána, hogy van-e az ő korosztályában, aki gyorsabb, de a korban legközelebb álló, aki hasonló teljesítményre képes, már hét éves. Úgyhogy Summer jó eséllyel indulna bármilyen versenyen!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon