MENÜ
 • 100 éves időkapszulát nyitottak fel

  Egy templom mellett várta megtalálóját a láda, ami különleges tárgyakat rejtett. A napokban ásták ki, hosszú és fáradtságos munkát követően.

  Egy teljes évszázadot várt megtalálójára az a láda, amit Oklahoma városában ástak el az Első Evangélikus Templom hívői. Valamikor 1910 körül kerülhetett a föld alá különleges fémdoboz, amiről egészen mostanáig teljesen meg is feledkeztek.

  A kapszulát több méter föld, és 12 centiméternyi beton fedte, így nem volt egyszerű a felszínre hozni. Több, mint 11 órán keresztül dolgoztak rajta, hogy sértetlenül kitudják emelni a mélyből. A nagyközönségnek hétfőn mutatták be az időkapszula tartalmát. Az esemény a templomban zajlott és a Fox is felvételeket készített a helyszínen.

  Az idők folyamán a láda tartalma egyáltalán nem sérült, így meglepően jó állapotú leletek kerültek elő belőle. Leletek között volt egy toll, amit William McKinley egykori elnök használt, egy pár női cipő, a helyi lap aznapi kiadása, sőt még egy korabeli térképet is elhelyeztek benne. A legérdekesebb tárgy talán mind közül, egy bizonyos fonográf, amin az akkor élők hangja és rövid üzenete hallható.

  “Sokkal kevesebbre számítottam, sokat gazdagodott ezáltal városunk történelme” – nyilatkozta az Oklahoma Történelmi Központ kutatási igazgatója, Chad Williams.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon