MENÜ
 • 10 dolog, amit nem tudtál a Jóbarátokról

  Minden idők legnépszerűbb vígjátéksorozata még mindig rejteget titkokat.

  Nincs olyan, hogy valamelyik tévécsatornán ne futna a Jóbarátok, ezért sosem késő pár titkot előásni.

  jobaratok1

  1; Phoebe Buffay szerepét eredetileg Ellen DeGeneresnek ajánlották, ám a hölgy nem fogadta el. Talán mégsem bánta meg, hiszen utána saját sorozatot kapott. Az „Ellen” viszont csak négy szezont élt meg.

  jobaratok2

  2; A hat főszereplő mindig ugyanannyi fizetést kapott, eleinte 22,500 dollárt epizódonként, ami a 10. évad alatt már 1 millió volt. Az első fizetési csekk után a Monicát alakító Courteney Cox egy autót, Joey pedig egy finom meleg vacsorát vett. Matt LeBlanc mondhatni hű volt a karakteréhez, a szereplőválogatás idején a vagyona kemény 11 dollárra rúgott.

  3; Chandler Bing szerepét eredetileg felajánlották Jon Cryernek, akit mostanában a Két pasi és egy kicsiben láthatunk. Charlie Sheen viszont vendégszereplőként játszott ebben a showban is.

  jobaratok3

  4; Ha már a cseréknél tartunk, következzen a legismertebb tény: Jennifer Anistonnak Monicát, Courteney Coxnak pedig Rachelt kellett volna játszania, de az első jelenet után a stáb rájött, hogy fordítva sokkal hatásosabb.

  5; A The Rembrandts: I’ll be there for you dal mellé a nyitó képeket hajnali 4-kor vették fel, a Warner Bros stúdiók egyik vízesésénél. A hírhedt főcím sem az első számú választás volt, helyette a REM Shiny Happy People című számát hallgathatnánk újra és újra. Mi nem, de ők biztosan bánják, hiszen az I’ll be there for you sokáig tobzódott a slágerlisták élén.

  6; Tippelj kié lett volna a meleg szerep: naná, hogy Chandleré! Igaz, a producerek végül meggondolták magukat, de a vicc kedvéért Matthew Perry karaktere megőrzött néhány feminin vonást.

  7; Mi a helyzet a platinaszőke Guntherrel? Azt hihetnék, hogy szerencsétlen 10 évig játszhatta a reménytelen szerelmes szerepét, de valójában igen jól járt. A Jóbarátokos szereplése ugyanis a tévétörténelem egyik sikertörténete. James Michael Tyler csak egy tartalékos statiszta volt, amikor a rendező a forgatás elején megkérdezte, hogy tudja-e valaki kezelni a Central Perk kávéfőzőjét – ő tudta. Ezzel Gunther vált Ross és Monica szülei mellett az egyetlen olyan szereplővé, aki minden évadban jelen volt. A hollywoodi madarak azt csiripelik, hogy azóta is évi 250,000 dollárja van jogdíjakból.

  8; Tudod mennyit kapott Bruce Willis a vendégszerepléséért? Semennyit. Ő és Matthew Perry  a Bérgyilkos a szomszédom című filmet forgatták, amikor a Die Hard sztárja elvesztette kettőjük fogadását. A tét az volt, hogy ingyen elmegy szerepelni a Jóbarátokba. Legalább egy Emmy-díjat kapott érte.

  jobaratok4

  9; Ha már a vendégszereplésekről volt szó, akkor meg kell említenünk, hogy 8 Oscar-díjas színész is feltűnt a sorozatban, így Charlton Heston, Sean Penn, Susan Sarandon, Helen Hunt, Julia Roberts, Reese Witherspoon, Robin Williams, George Clooney és Jim Rash.

  10; Amikor Tom Selleck először megjelent a sorozatban, a közönség a show-biznisz történetének legnagyobb ovációjában tört ki. A hangzavar akkora volt, hogy nem tudták felhasználni a felvételeket, és újra kellett forgatni a jelenetét, miután elmentek.

  jobaratok5

  10+1; Mivel mindig kell egy ráadás, búcsúzóul eláruljuk, hogy Kathleen Turner, aki Chandler transznemű anyját alakította arról panaszkodott, hogy Matthew Perry a mai napig apunak hívja.

  Képek forrása: city-aholic.com, pakistantoday.com.pk, mtv.co.hu, ibnlive.in.com, lexpress.fr
  Forrás: imdb.com

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon