MENÜ
 • Új típusú akkumulátorok jönnek?

  Szédületes, hogy mire lesznek képesek!

  Idegesítő, hogy az okostelefonod gyakorlatilag egy nap használat után lemerül, nem? Vagy az évek múlásával a laptopod, ami korábban három, vagy éppen öt órán át bírta töltés nélkül, mostanra jó, ha egy háromnegyed órás vonatutat túlél. Úgy néz ki talán már nem is kell olyan sokat várni a régóta áhitott fejlesztésre.

  Az amerikai University of Illinois kutatói olyan, forradalmian új technológiával álltak elő, ami teljesen átalakíthatja a ma használt elemeket és akkumulátorokat. A hagyományos lítium-ion megoldásra építő elemekhez képest kétezerszeres (!!) teljesítménynövekedést és harmincszoros méretcsökkenést ígér az új technológia.

  Az amerikaiak újgenerációs akkujainak töltési folyamata a mérések szerint ezerszer gyorsabb, mint a mai újratölthető elemeknél. Összességében az új elem minden kütyügyártó legmerészebb álmait váltja valóra: nagyon kicsi és könnyű, nagy energiát képes leadni, sokáig bírja, és másodpercek alatt újratöltődik, ami egy mobiltelefon, tablet vagy notebook esetében a sokszorosára emeli a felhasználói élményt, nem beszélve például az elektromos meghajtású járművekről.

  Árakról egyelőre semmit nem hajlandóak elmondani a kutatók, de ismerve a technika szédületes fejlődését, reményeink szerint nekik sem kell majd túl sokat várni rájuk.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon