MENÜ
 • Új gasztrofesztivál szeptemberben Siófokon

  Az ősz legújabb gasztrofesztiválján fellép többek között az Abrakazabra és Biga, a Road és a Pa-dö-dő is.

  Szeptemberben új fesztivállal bővül a siófoki rendezvények palettája: idén először tartanak Sör és Csülök Fesztivált a Fő téren szeptember 13-15. között. Az ősz legújabb gasztrofesztiválján fellép többek között az Abrakazabra és Biga, a Road és a Pa-dö-dő is. Emellett számos kulturális, családi és sportélmény várja szeptemberben is a Siófokra látogatókat.

  Habár a naptár szerint vége a nyárnak, Siófokon továbbra is zajlik az élet. A jó időre tekintettel a siófoki Nagystrand egészen szeptember közepéig fogadja a látogatókat, a vízparti élmények mellett pedig számtalan más kikapcsolódási lehetőséget is tartogat a hónapban a város.

  Szeptember 8-án a Magyar Dal Napja alkalmából az idén új albummal jelentkező, Junior Artisjus-díjas énekes-dalszerző, Szeder ad koncertet a Fő téren. Szeptember 13-án kezdődik a háromnapos Sör és Csülök Fesztivál, ahol a sör- és ételkülönlegességeké lesz a főszerep. A gasztroélmények mellett színvonalas koncertek és családi programok is várják a résztvevőket Siófok új, ingyenes nagyrendezvényén a Fő téren.

  Szeptember 21-én a Kulturális Örökség Napja alkalmából a Kálmán Imre Kulturális Központ közös alkotásra hívja a családokat, és bemutatkozik a Siófoki Értékleltár is helyi és kistérségi kézműves termékekkel.

  A tavalyi sikerre tekintettel a Kulturális Központban idén is megrendezik szeptember 26-án és 27-én a Jazzencia & Swingmánia fesztivált, amely a műfaj aranykorát idézi meg. Csütörtökön többek között fellép az Adri Sisters trió, azaz Fehér Adrienn, Koós Réka és Tunyogi Bernadett  a Don Lázi Swingtet zenekarral, pénteken pedig „Jazzkívánságműsor” lesz a Sárik Trióval és Falusi Mariannal.

  A hónap vége idén is a hagyományok jegyében telik majd Siófokon. Szeptember 29-én, vasárnap Siófok is bekapcsolódik az országos Szent Mihály napi rendezvénysorozatba. A pásztorünnepre emlékezve a város Fő terén népzenei koncertek, néptáncbemutató és tűzgyújtással egybekötött közös körtánc lesz, a kicsiknek pedig népi játszóházzal és kézművesfoglalkozásokkal is készülnek. Másnap, szeptember 30-án a Kálmán Imre Kulturális Központban megrendezik a Magyar Népmese Napját Benedek Elek születésnapjára emlékezve.

  Az aktív kikapcsolódásra vágyóknak is számos élményt rejt szeptemberben Siófok. A SUPport csapata továbbra is várja SUP-oktatással, illetve csoportos túrákkal és foglalkozásokkal azokat, akik kipróbálnák az állószörfözést a Balatonon. A Siófok aktívan programsorozat keretében szeptember 20-án a Cinege teljesítménytúrán lehet részt venni, szeptember 21-én pedig a ságvári Marjád-szőlőhegyre lehet eltekerni a Party a szőlőben biciklitúra keretében, ahol a Kecskés Szilárd és Fia Pincészet látja vendégül a résztvevőket.

  Szeptemberben is Siófokon kezdődik a Balaton!

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon