MENÜ
 • Új elemmel bővülne a Biblia?

  A Biblia Újtestamentuma négy részből áll: Máté, Lukács, Márk és János evangéliumából. A Vatikán most azonban egy lehetséges ötödiket is vizsgálni szeretne.
  A római katolikus egyház által bekért forrásra 1860 körül találtak rá egy dél-törökországi barlangban. Sorsa onnantól kezdve egészen a közelmúltig ismeretlen volt, de aztán 2000-ben a török rendőrség egy műkincs-csempészet során lefoglalta. Értéke körülbelül 5,8 milliárd forint.
  Barnabás evangéliuma ötvenkét lapból áll, amelyek állatbőrből készültek és mára már nagyon elfeketedtek. A lapokon az írás arany betűkkel van feltüntetve, arámi nyelven. Maga Jézus Krisztus is állítólag ezen a nyelven beszélt. A nagy kérdés már csak az, vajon eredeti-e ez a könyv, nem-e valamilyen szekta hamisítványa?

  A Vatikán pontosan ezért szeretné megvizsgálni. A könyv tartalmáról annyit lehet tudni, hogy akárcsak a mohamedán vallás, Barnabás evangéliuma is hasonlóan tekint Jézusra, és Mohamedet tekinti prófétájának. Az olyan iratokat, amelyek nem kerültek bele a Bibliába, apokrifeknek nevezzük.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon