MENÜ
  • Till Attila kenyérszakértőnek állt

    A műsorvezető a napjainkban sokat bántott kenyér evése mellett kampányol

    Till Attila néhány nap múlva a Gourmet Fesztiválon sztárvendégként lesz jelen, hiszen nagy szenvedélyét, a kenyérsütést fogja népszerűsíteni. „Vajda Józsi pék barátommal a „kenyér lelkéről” fogunk beszélgetni. Így kapcsolódom majd a fesztiválhoz” – mesélte Tilla.

    Sokszor sütöm én a kenyeret otthon, bár inkább a feleségemre bízom. Pék haverokkal szoktunk igazán sütögetni, kísérletezgetni, hiszen azt gondolom, a kenyér egy alap étel, ezért nagyon is szeretem. A gasztronómiában a kenyér az egyes számú étel, mivel ez ott van a szegények és a gazdagok asztalán is egyaránt” – mondta a műsorvezető, aki szerint fontos, hogy minél több ember egyen jó minőségű kenyeret. „Engem a kommunikációs része izgat, az a jó kis családi program, amit közösen szervezünk a pék barátokkal. Elmondjuk, hogy ugyan a kenyérrel sokfajta probléma van. Van egy olyan nézet, hogy eleve nem egészséges, ezért kenyeret úgy ahogy van, nem szabadna ennünk. Ez adott esetben lehet igaz is. De van egy több ezeréves hagyomány, amitől nem tudunk megválni, tehát ezt muszáj figyelembe venni. Sőt, a nagyon szegény családoknak az étel mindig is a kenyér volt. A másik fontos dolog, hogy a kovászos kenyér egyáltalán nem egészségtelen, sőt, kifejezetten jó. Óriási különbség van az élesztővel készült és a hagyományos kovásszal készült kenyerek között. Ez egy ingoványos terület, jó lesz a közönséggel beszélni erről. Aki már evett igazán jó kenyeret, az tudja, hogy miről beszélek, aki meg még nem evett, az látogasson meg minket” – zárta a beszélgetést Tilla.

    Ajánló

    Heti Horoszkóp – Szeptember 25 – Október 1.

    Ilyen volt Lorán Lenke búcsúztatása

    Heti Horoszkóp – Szeptember 18-24.