MENÜ
 • Olaszország nyeri az Eurovíziós Dalfesztivált?

  Íme a lehetséges végeredmény

  Francesco Gabbani Occidentali’s Karma című dala nyeri az idei Eurovíziós Dalfesztivált – jósolja a Microsoft által fejlesztett mesterséges intelligencia. A Microsoft Bing Predictions a második helyre a svéd, a harmadik helyre pedig a bolgár indulót várja. Mi magyarok viszont abban bízhatunk, hogy Pápai Joci bebizonyítja: a mesterséges intelligencia sem tévedhetetlen.

  Az Microsoft Bing Predictionst nem érdemes félvállról venni, hiszen a mesterséges intelligencia 2015-ben egyszer már eltalálta, hogy Svédország nyeri az európai dalversenyt. Tavaly helyesen tippelte meg, hogy ki lesz a Forma1 Abu-Dhabi Nagydíjának első öt helyezettje, idén pedig 71 százalékos pontossággal határozta meg az Oscar díjasokat.

  A gép úgy látja, Francesco Gabbaninak 18 százalékos esélye van a győzelemre. Tőle alig lemaradva, 16,8 százalékos eséllyel Robin Bengtsson, a svéd versenyző következik. A harmadik helyen pedig a bolgár Ktristian Kostov áll, akinek a Microsoft Bing Predictions 10,2 százalékos esélyt ad a végső diadalra. A magyar induló, Pápai Joci jelenleg a mezőny végén, a 40. hely környékén tanyázik.

  A Microsoft mesterséges intelligenciája adatok összegyűjtésével és elemzésével készít valós idejű előrejelzéseket. Tevékenysége során három fő élő és elemezhető adatforrást használ: a webadatokat, a közösségi média bejegyzéseit, valamint a keresésekből nyert információkat. Ezeket aztán vegyíti a régebbi adatsorokkal, majd elkészíti a jövőre vonatkozó „jóslatait”.

  Bár az, hogy ki nyeri az Eurovíziós Dalfesztivált, legfeljebb érdekességnek számít, a Microsoft Bing Predictions tevékenysége az üzleti életben is rendkívül hasznos lehet. Gondoljunk csak bele, mekkora érték egy vállalkozás számára, ha pontosan tudja, mi érdekli, mire gondolnak a vevői. Ezekre az adatokra alapozva fejlesztheti termékeit vagy éppen változtathat árain, reklámjain, üzleti stratégiáján. Tehát a cégek a mesterséges intelligencia segítségével problémáikat már az előtt megoldhatják, mielőtt azok létrejönnének.

  Horoszkóp

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Till Attila kenyérszakértőnek állt

  Bulvár
  máj. 16., kedd

  Íme Eurovízió nyertesének beszéde

  Bulvár
  máj. 15., hétfő

  Televízió

  Megvannak a 2017-es MTV Movie & TV Awards nyertesei

  Televízió
  máj. 8., hétfő

  Selena Gomez nagy kérdést válaszolt meg

  Televízió
  máj. 7., vasárnap

  Ők az Ázsia Expressz szereplői

  Televízió
  ápr. 20., csütörtök

  Ajánló

  Völgyesi Gabi őszinte véleménye a kiesésükről

  Sági Szilárd a kocsmában érzi jól magát?

  Heti Horoszkóp – Május 22-28.