MENÜ
 • Olaszország nyeri az Eurovíziós Dalfesztivált?

  Íme a lehetséges végeredmény

  Francesco Gabbani Occidentali’s Karma című dala nyeri az idei Eurovíziós Dalfesztivált – jósolja a Microsoft által fejlesztett mesterséges intelligencia. A Microsoft Bing Predictions a második helyre a svéd, a harmadik helyre pedig a bolgár indulót várja. Mi magyarok viszont abban bízhatunk, hogy Pápai Joci bebizonyítja: a mesterséges intelligencia sem tévedhetetlen.

  Az Microsoft Bing Predictionst nem érdemes félvállról venni, hiszen a mesterséges intelligencia 2015-ben egyszer már eltalálta, hogy Svédország nyeri az európai dalversenyt. Tavaly helyesen tippelte meg, hogy ki lesz a Forma1 Abu-Dhabi Nagydíjának első öt helyezettje, idén pedig 71 százalékos pontossággal határozta meg az Oscar díjasokat.

  A gép úgy látja, Francesco Gabbaninak 18 százalékos esélye van a győzelemre. Tőle alig lemaradva, 16,8 százalékos eséllyel Robin Bengtsson, a svéd versenyző következik. A harmadik helyen pedig a bolgár Ktristian Kostov áll, akinek a Microsoft Bing Predictions 10,2 százalékos esélyt ad a végső diadalra. A magyar induló, Pápai Joci jelenleg a mezőny végén, a 40. hely környékén tanyázik.

  A Microsoft mesterséges intelligenciája adatok összegyűjtésével és elemzésével készít valós idejű előrejelzéseket. Tevékenysége során három fő élő és elemezhető adatforrást használ: a webadatokat, a közösségi média bejegyzéseit, valamint a keresésekből nyert információkat. Ezeket aztán vegyíti a régebbi adatsorokkal, majd elkészíti a jövőre vonatkozó „jóslatait”.

  Bár az, hogy ki nyeri az Eurovíziós Dalfesztivált, legfeljebb érdekességnek számít, a Microsoft Bing Predictions tevékenysége az üzleti életben is rendkívül hasznos lehet. Gondoljunk csak bele, mekkora érték egy vállalkozás számára, ha pontosan tudja, mi érdekli, mire gondolnak a vevői. Ezekre az adatokra alapozva fejlesztheti termékeit vagy éppen változtathat árain, reklámjain, üzleti stratégiáján. Tehát a cégek a mesterséges intelligencia segítségével problémáikat már az előtt megoldhatják, mielőtt azok létrejönnének.

  Horoszkóp

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Kubai fieszta az Akvárium Klubban

  Bulvár
  ápr. 21., szombat

  Meghalt Avicii

  Bulvár
  ápr. 20., péntek

  Televízió

  A Lost sztárja a Walking Dead spin-offban

  Televízió
  dec. 3., vasárnap

  Elhunyt a Trónok harca színésze

  Televízió
  okt. 16., hétfő

  Ilyen lesz Andy Warhol bőrében Evan Peters

  Televízió
  okt. 6., péntek

  Ajánló

  Exkluzív interjú Szent-Györgyi Albert feleségével

  Nemzetközi sztárdömping a Soundon

  Eurovíziós exkluzív: A győztes köszönőbeszéde