MENÜ
 • Mi kerüljön az asztalra a lakodalomban?

  Így legyen tökéletes az esküvői menü

  Az esküvőszervezés felelős döntések sorából áll: a megfelelő helyszín és időpont mellett meg kell találni a tökéletes menyasszonyi ruhát, a hozzá illő frizurát és virágokat is. Végül, de nem utolsósorban komoly fejtörést okozhat az esküvői menü összeállítása.

  eskuvoi_teritek

   Az esküvői ételsor összeállításakor többek között fontos szerepe van annak is, hány fős lagzit tervezünk. Szűk, családi körben tartott eskütételkor különleges, nem mindennapi fogásokkal is kedveskedhetünk szeretteinknek, ha ismerjük az ízlésvilágukat, nagyobb – nem, életkor és ízlés tekintetében összetettebb – násznép esetén azonban érdemes a hagyományos, magyaros ételek mellett dönteni. Ez azonban nem azt jelenti, hogy le kell mondani a színes és kreatív falatokról.

  „A menüben visszaköszönhetnek a hagyományos esküvői alapanyagok, de modern, új köntösbe bújtatva. Az Újházy tyúkhúslevest például cérnametélt helyett hússal illetve zöldségekkel töltött tésztával tálaljuk, a töltött káposztát pedig kelkáposztalevélbe csomagoljuk, vákuumzacskóban készítjük, majd tálalás előtt serpenyőben megpirítjuk. A rántott húsnál többnyire meghagyjuk a klasszikus formát, ám a kenyér beléből készített házi morzsával panírozva és vajban sütve abba is csempészhetünk egy plusz csavart” – árulta el Orosz Gábor, a KIOSK Budapest executive séfje, aki szerint a menü összeállításának szabályai ma már nem olyan merevek, mint régebben, a modernitást és a vendégek igényeit rugalmasan lehet ötvözni.

  vacsora

   „Lehet büfét, vagyis svédasztalt és hagyományos tányérszervizt is választani, de ha valaki az utóbbi mellett dönt, biztosan előétellel vagy levessel kell kezdeni. A büfészerviz egyik legújabb vonala, amikor úgynevezett szigeteket alakítunk ki. Így egyidejűleg kínálhatunk különböző asztalokon például osztrigát, halat, streetfoodot, magyaros, vagy éppen  olaszos ételeket” – tette hozzá a séf, aki azt is elmondta, hogy az esküvői torta nem a menü része, így az ételek jellegétől függetlenül bármilyen ízvilágot választhat az ifjú pár.

  Az italokkal kapcsolatban azonban érdemes megfontoltabb lenni, mert az egyes fogások mellé felkínált borok például remekül kiegészítői lehetnek az ételeket.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon