MENÜ
 • Meztelenül tölti nyugdíjas éveit

  A japán férfi a természet törvényeit követi.

  Egy 76 éves japán férfi különös módon tölti nyugdíjas éveit. A trópusi éghajlatú Okinawa tartományban ugyanis berendezett magának egy kis szigetet, ahol nyugodtan élhet, méghozzá teljesen meztelenül.

  „Nem teszem, amit a társadalom sugall számomra, hanem a természet törvényeit követem. Nem lázadhatsz fel a természet ellen, hanem el kell fogadnod annak minden részét. Ezt tanultam meg, amikor ideköltöztem, és valószínűleg ezeknek a szabályoknak a betartása miatt érzem ilyen jól magamat.” – mondta Masafumi Nagasaki.

  Nagasaki korábban fotóművészként dolgozott, így éveket töltött a sötétkamrában. Amikor eljött a nyugdíj ideje, meg akart szabadulni ettől a világtól. Ezért választotta lakóhelyéül a Sotobanari-szigetet, mely az Iriomote-sziget partjainál található és átmérője mindössze ezer méter körül van.

  Minden napot szigorú menetrend szerint tölt: napkeltekor egy általa összeállított edzést végez el a parton, majd kimossa ruháit, kitakarítja a tábort, melyet felépített magának és rendet rak a környéken. Mindezt még azelőtt kell végigcsinálnia, hogy a Nap lenyugszik, mivel akkor rengeteg rovar bújik elő nappali rejtekhelyéről.

  Heti egyszer Nagasaki ruhát ölt magára és hajójával a közeli városba megy, hogy élelmiszert és ivóvizet vásároljon. Mindehhez a családja nyújt anyagi támogatást.

  „Olyan helyet találni, ahol az ember nyugodtan elbúcsúzhat az életétől, nagyon fontos. Ennél jobbat pedig keresve sem találhattam volna magamnak. Ez életem legjobb döntése.”

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon