MENÜ
 • Már színesben is látható a Titanic

  A fényképek nem most kerültek nyilvánosságra, de a blogok csak mostanában kapták fel őket igazán.

  Eddig csak fekete-fehér fényképeket láthattunk az 1912-ben elsüllyedt legendás hajóról. Most egy egészen egyedülálló projekt keretében színeztek ki fotókat, amivel egészen új fényben tűnik fel a luxushajó. Egy orosz fotós, Anton Logvinyenko gondolt egyet, a modern technológia segítségével nekiállt és kiszínezett néhány archív felvételt.

  A művész a képeket eredetileg a Titanic utolsó útjának századik évfordulójára szánta, ám igazán népszerűek csak a közelmúltban lettek, amikor több blog is megosztotta. A Titanic 1912. április 15-én süllyedt el, miközben az angliai Southamptonból New York felé tartott. A tragédiában 1517 ember veszítette életét.

  A fotókon most teljes pompájában láthatjuk a hajó első osztályának luxusát, amelynek kialakításában olyan nagynevű szállodák stílusát is felhasználták, mint a New York-i The Ritz. Az első osztályú kabinok gyakorlatilag megfeleltek egy-egy szállodai lakosztálynak. A hajón egyébként könyvtár, borbély, uszoda, squash pálya, törökfürdő és fitneszterem is volt.

  Ajánló

  Így lett teljes a Telekom VOLT Fesztivál nemzetközi programja

  Harminc új nevet jelentette be a Sziget

  Eltemették Andy Vajnát – Gönczi Gábor emlékezett meg róla