MENÜ
 • Legtöbben anyukájukat tartják a legnagyobb szuperhősnek

  Hajnóczy Soma szuperhős-felmérése

  Egy hónap alatt több mint 1400-an töltötték ki Hajnóczy Soma szuperhősökhöz kapcsolódó kérdőívét, amiből megtudhatjuk, hogy a válaszadók 42%-a valamelyik családtagjukat, leginkább az anyukájukat tartják a legnagyobb szuperhősnek. A legmenőbb ruhája a kitöltők 49%-a szerint pedig Vasembernek van.

  HajnóczySoma

  A szuperhősök ismét meghódították a világot és hatalmas népszerűségnek örvendenek, ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy egymás után látnak napvilágot a képregények és comic-hősök karakterei ihlette filmek is. Hajnóczy Soma kétszeres bűvészvilágbajnok is hatalmas szuperhős-rajongó, így előttük tiszteleg legújabb egész estés műsorszámával, a Hétköznapi Szuperhősökkel, melyet kedvenc karaktereinek szuperképességei köré épített Felméri Péter humoristával karöltve.

  A Szuperhős-kutatás célja, hogy felmérje az emberek véleményét a szuperhősökről és szuperképességekről. Az online kérdőívet néhány hét alatt több mint 1400-an töltötték ki. Meglepő, hogy a válaszadók nemek szerinti megoszlását tekintve egyensúlyban vannak, 55%-ban férfiak 45%-ban pedig nők töltötték ki a kérdőívet. Ez azt mutatja, hogy a hiedelmekkel ellentétben ma már a szebbik nem képviselői is rajonganak az emberfeletti képességekkel rendelkező hősökért. Az Marvel és a DC Comics szuperhősök közül a válaszadók 25%-a Vasember bőrébe bújna, 19%-uk Pókember, 13%-uk pedig Batman lenne legszívesebben. A divat terén is Vasembernek a ruháját tartják a legmenőbbnek, őt követi Gotham város denevérembere.

  „Ki az igazi hétköznapi szuperhős?” kérdésre, a legtöbben valamelyik családtagjukat, leginkább anyukájukat nevezték meg. Őket követik a válaszadók 12%-a szerint az orvosok, ápolók, tűzoltók, rendőrök, mentősök és a pedagógusok. Sokan a pozitív és önzetlen embereket, a postásokat, az önkénteseket, az állatmentőket, pultosokat, buszsofőröket a bűvészeket és a korán kelőket tartják az igazi hétköznapi szuperhősnek.

  A válaszadók 29%-a ha választhatna magának szuperképességet, akkor láthatatlan lenne, 23%-uk minden helyzetben frappáns választ tudna adni bármilyen kérdésre, 14%-uk pedig bárkit magába szerelmesítene, akit csak szeretne. A válaszok között szerepelt a szuper humor és a végtelen fagylaltevés is.

  A kutatásban a „Milyen nevet és szuperképességet adnál egy magyar szuperhősnek?” kérdésre a legtöbb szavazat a Nyolcadik vezér elnevezésre érkezett, de a Turul, Lángos-man és Paprika-kapitány is közkedvelt elnevezések voltak. A magyar szuperhős szuperképessége a válaszadók 35%-a szerint a költői módon való káromkodás lenne, 30%-uk szerint a legjobb szuperképesség az lenne, ha nem lenne korrupt, 19% szerint pedig rekord gyorsasággal tudna kolbászt tölteni.

  Hétköznapi Szuperhősökre szükség van, és bárki azzá válhat akár egy jó cselekedettel, vagy azzal a szuperképességével, amivel már alapból is rendelkezik, legyen az humor, varázslat, önzetlenség, vagy bármi, amivel segíteni tud.

  A jó hír az, hogy nem kell már fényjeleket küldenünk Batmannek vagy várni arra, hogy mikor száll el felettünk Superman a piros köpenyében, hiszen Magicman és Humor-kapitány, a szórakoztatás szuperhősei szerencsére már köztünk vannak és a Hétköznapi Szuperhősök műsorban láthatóak a Dumaszínház színpadán. Ami pedig a szuperképességeket illeti, Magicman már több szuperképességet is kifejlesztett magának, többek között az öngyógyítást és a lebegtetés tudományát, illetve még számtalan más képességet, melyet az előadás során személyesen is megtekinthetünk.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Justin Bieber megnősült?

  Bulvár
  Sze. 14., péntek

  Szabó Győző rendezőként debütált

  Bulvár
  Sze. 10., hétfő

  Televízió

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  A Lost sztárja a Walking Dead spin-offban

  Televízió
  dec. 3., vasárnap

  Elhunyt a Trónok harca színésze

  Televízió
  okt. 16., hétfő

  Ajánló

  Jess Glynne felfedte magánéletét – Interjú

  Megvannak az American Music Awards idei jelöltjei

  Szabó Győző rendezőként debütált