MENÜ
 • Kanyarójárvány-veszély a foci EB-n és az Olimpián?

  Mozgalmas nyarat köszönthet Európa. A lengyel-ukrán rendezésű Labdarúgó Európa Bajnokság, az Olimpia és a rengeteg zenei fesztivál minden bizonnyal nagy mértékben növeli az utazások számát az egész kontinensen. Az Egészséges Ifjúságért Alapítvány szervezői azonban óvatosságra intenek.

  Ukrajnában és Romániában az év első felében több ezer kanyarós beteget jelentettek, így az Európia Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ mindenkit figyelmeztet: mielőtt utazna, oltassa be magát kanyaró ellen.

  A két sportesemény fokozottan ki van téve a járvány veszélyének, főleg a labdarúgó bajnokság, ahol akár a játékosok is megbetegedhetnek. Ráadásul az odalátogatók utazással könnyen szállíthatják a megbetegedést, így akár Európa-méretű járvány is elképzelhető. Az Országos Epidemiológiai Központ azt javasolja, hogy 15 hónaposnál fiatalabb, kanyaróval szemben nem védett gyermekekkel lehetőleg ne utazzunk Ukrajnába.

  A vírus elsősorban cseppfertőzéssel és szennyezett élelmiszerekkel juthat a szervezetbe. A megelőzés érdekében az egészségügyi-tanácsadók azt javasolják, hogy akik Bulgáriába, Horvátországba és Törökországba látogatnak, oltassák be magukat a hepatitis A és B vírus elleni oltással. Ezen kívül érdemes tájékozódni utazás előtt, hogy milyen egyéb fertőzéses megbetegedésekkel kell számolni.

   

  forrás: hvg.hu

  Nyereményjáték

  Bulvár

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  Sze. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon