MENÜ
 • Jön az első kiborgolimpia

  Külön indulnak a szupermodern térdprotézisek használói, a műkarok viselői, de a saját energiaforrású mesterséges vázzal élők is.

  Hihetetlen izgalmas sporteseményt jelentett be Svájc: 2016-ban Zürichben megrendezik a világ első Cybathlonját, a szuperfejlett művégtagokat használó atléták nemzetközi versenyét. A rendezvény főszervezője a Svájci Nemzeti Kompetenciakutató Központ, de finanszírozásába többek között az amerikai Pentagon is beszáll.

  A szervezetnek számos programja van, amivel nem csupán a harctéren dolgozó katonákat, de a háborúban lesérült veteránokat is támogatják. Sokféle mesterséges kart, lábat és külső vázat terveztek, hogy a veteránoknak minél kevesebb korlátozással kelljen együtt élniük. A Cybathlont nyilván jó lehetőségnek tartják az új fejlesztések tesztelésére is.

  140407_kiborg

  A versenyszámokat több kategóriába csoportosítják. Külön indulnak a szupermodern térdprotézisek használói, a műkarok viselői, a saját energiaforrású mesterséges vázzal (úgynevezett exoskeleton) élők, de lesz elektromostolókocsi-verseny, lesz az elektromosan stimulált izmokhoz tervezett versenyszám, és az új agy-számítógép interfészeket is tesztelni fogják.

  Ha ennyi érdekesség nem lenne elég, akkor azt is meg kell osztanunk, hogy a kiborgolimpián minden kategóriában két aranyérmet fognak osztani. Egyet a versenyző, egyet pedig a művégtagot fejlesztő konstruktőr kap majd.

  Forrás: defensetech.org

  Kép forrása: defensetech.org

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Ők az MTV EMA nyertesei

  Bulvár
  nov. 6., kedd

  Televízió

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  A Lost sztárja a Walking Dead spin-offban

  Televízió
  dec. 3., vasárnap

  Elhunyt a Trónok harca színésze

  Televízió
  okt. 16., hétfő

  Ajánló

  Íme a VOLT aftermovie

  Ők az MTV EMA nyertesei

  Íme a Való Világ 9. Villája