MENÜ
 • Joli megint háborús filmet forgat

  Angelina Jolie legújabb háborús filmdrámája az amerikai olimpikonból második világháborús hőssé vált Louis Zamperini életét viszi vászonra.

  A Variety című amerikai filmes szaklap szerint a Laura Hillenbrand 2010-ben kiadott, Unbroken című könyve alapján készülő filmet szeptemberben kezdik el forgatni és 2014 karácsonyára kerülhet a mozikba.

  Zamperinit az eddig kevésbé ismert fiatal brit színész, Jack O’Connell kelti életre. A filmet Jolie rendezi, a Coen-testvérek pedig már a forgatókönyvön az utolsó simításokat végzik.

  Jolie elmondta: “Megtiszteltetés számomra, hogy rengeteg időt eltölthettem Zamperinivel, akire hősként tekintek, és most már azt is állíthatom, hogy jó barátom… Mindent meg fogok tenni azért, hogy olyan filmet készítsek róla, amelyet megérdemel.”

  Zamperini az 1936-os berlini olimpián az amerikai csapat legfiatalabb tagja volt. Bár érmet nem nyert, egyértelműnek tűnt, hogy az 1940-es  tokiói olimpián megszerzi az elismerést. Viszont a háború elsöpörte a reményeket: Zamperini az amerikai hadsereg katonájaként a csendes-óceáni hadműveletekben vett részt, és 1943-ban gépe lezuhant. 47 napig hánykolódott az óceánon víz és élelem nélkül, mielőtt a Japán partokra dobta a víz, ahol szörnyű kínzásokat kellett elszenvednie, de nem tudták megtörni. Amikor 1998-ban visszatért Japánba a naganói téli olimpiai lánggal futva, már megbocsátás volt a szívében.

  Érdekesség, hogy a Universal filmstúdió már 1957 években megvásárolta egy Zamperini-film elkészítésének jogait; akkor Tony Curtis lett volna a főszereplő. A megfilmesítés azonban 55 évet váratott magára, és most Jolie kapta meg a lehetőséget, hogy megrendezze a produkciót.

  Zamperini januárban töltötte be 96. évét.

  Ajánló

  Így lett teljes a Telekom VOLT Fesztivál nemzetközi programja

  Harminc új nevet jelentette be a Sziget

  Eltemették Andy Vajnát – Gönczi Gábor emlékezett meg róla