MENÜ
 • Hatvanmillió éves a világ legnagyobb teknőse

  Képzeljetek el egy Smart autó méretű teknőst, aminek a páncélja könnyen helyettesíthetne egy gyerekmedencét. Pont ilyet találtak az Észak-Carolinai Állami Egyetem kutatói.

  Az óriási fosszília körülbelül 60 millió éves és Dél-Amerikában élte boldog napjait. A teknős valószínűleg egy “Carbonemys cofrinii”, ami “kőszénteknősnek” felel meg. A fosszíliát azért nevezték el így, mert egy kőszénbányában leltek rá. A teknős koponyájának átmérője 24 centiméter, körülbelül mint egy amerikai futball során használt labdának. A páncél – melyet ugyancsak a közelben találtak meg, 172 centiméteres átmérővel büszkélkedhet. Pont, mint Edwin Cadena, az egyetem lassan doktorrá váló hallgatója, aki megtalálta a leletet.

  “Ezen a területen már találtunk kisebb teknősöket is. Amikor már negyedik napja ástuk ki a páncélt, rájöttem, hogy ez a valaha talált legnagyobb teknős ebből a peridósból. És ugyancsak ez az első teknős, ami bizonyítja az édesvízi teknősök létezését.” – mondta el Cadena felfedezéséről.

  Bár a kisebb teknősök, melyeket a területen találtak még a dinoszauruszokkal osztották meg élőhelyüket, ez az óriási példány már ötmillió évvel a dinók kihalása után jelent meg – hasonlóan a Tatnoboához, mely a világ legnagyobb kígyója lehetett.

  A teknős olyan jó erőben lehetett, hogy a kutatók szerint nem csupán kisebb fajtáraival táplálkozott, hanem krokodilokkal is, melyeket kivételesen erős mancsaival könnyen elkaphatott.

  Horoszkóp

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gáspár Laci felmondd az X-Faktorban?

  Bulvár
  okt. 22., szombat

  Újra megválasztották a TOP 100 DJ-t

  Bulvár
  okt. 20., csütörtök

  Demi Lovato szőke lett!

  Bulvár
  okt. 17., hétfő

  Megvan, hogy ki vezeti az idei MTV EMA-t

  Bulvár
  okt. 17., hétfő

  Televízió

  Ők a Kicsi Óriások nyertesei

  Televízió
  okt. 16., vasárnap

  Új műsort kapott Sarka Kata

  Televízió
  okt. 16., vasárnap

  Az RTL Klub Híradóját ma este 4 híradós felváltva vezeti!

  Televízió
  okt. 16., vasárnap

  Ajánló

  Újra megválasztották a TOP 100 DJ-t

  Így viselkednek a nők és a férfiak a volán mögött

  Ilyen volt Madár Veronika hűségesküvője