MENÜ
 • Filmkritika: Tökéletes hang 2

  A Barden Bellák visszatértek, hogy meghódítsák az egész világot.

  A Bellák háromszoros országos bajnokként nem védhetik meg ismét a címüket, mivel Obama előtt énekelve egy kínos baki történt az előadásuk közben, aminek következtében az acapella szövetség eltiltotta őket a nemzeti versenytől. A becsületük visszaállítására egyetlen lehetőségük maradt, a koppenhágai világbajnokság, amin elindulhatnak. Csakhogy azt még sosem nyerte meg amerikai csapat, és ezúttal sem ők számítanak favoritnak, hanem a vérprofi német formáció.

  tökéletes1

  A Tökéletes hang váratlan sikerét követően borítékolható volt a folytatás. A készítők ezúttal magasabbra tették a lécet, már nem az országos bajnoki cím a tét, hanem a világbajnoki. A Bellák helyzetét nemcsak az ellenfelek és a negatív hazai sajtó nehezítik meg, hanem a belső széthúzások is. A Bellák többsége végzős lett, vagy már háromszor direkt megbukott, hogy a csapat tagja maradhasson. A lányoknak ideje lenne elgondolkodniuk a jövőjükről, amit egyedül csak Beca tesz meg, de fél elmondani társainak, hogy ebben az évben a Bellákon kívül másra is koncentrálnia kell. Egy új szereplőt is kapunk A félszeművel berobbanó Hailee Steinfeld személyében, aki egy nem túl egységes csapatba próbál meg beilleszkedni egy stresszes időszakban.

  tökéletes2

  A hangsúly ezúttal eltolódik Becáról, míg az első rész legszórakoztatóbb karaktere, Háj Amy nagyobb szerepet kap, így a második rész már nem egy one man show, hanem valóban egy csapatra próbál fókuszálni. Rebel Wilson továbbra is parádézik Háj Amyként, a poénjai viszont néha már túlmennek egy bizonyos határon, bár ez az egész filmre jellemző. Számomra a leggyengébb pontot Elizabeth Banks és John Michael Higgins kommentátor párosa jelentette, amivel ellentétben Banks tisztesen helytállt rendezőként a kamera másik oldalán. Amik viszont továbbra is remekül működnek, azok a dalok. Fülbemászóak és ötletesek az egyes slágerek acapella átiratai, különösen az Uprising „németesített” verziója. A legélvezetesebb és legfantáziadúsabb a csapatok közötti háziverseny, amiben különböző témákhoz kapcsolódóan kell a résztvevőknek improvizálniuk. Az egyetlen furcsaság, hogy miért kell eredeti dalnak beállítani egy ismert slágert. Az első rész profitjából simán írathattak volna néhány új szerzeményt is.

  A Tökéletes hang 2 teljesíti az elvárásokat: remek szórakozást nyújt ötletes feldolgozásokkal két órán keresztül (bár néha kicsit alpári stílusú humorral). A kérdés csak az, hogy a második rész kiváló nyitása után kibírják-e a készítők, hogy ne legyen folytatás. Az már nem biztos, hogy hiányozna.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Szabó Győző a bárányra gyúr

  Bulvár
  dec. 7., péntek

  Ők A Dal 2019 indulói

  Bulvár
  dec. 4., kedd

  Ők az MTV EMA nyertesei

  Bulvár
  nov. 6., kedd

  Televízió

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  A Lost sztárja a Walking Dead spin-offban

  Televízió
  dec. 3., vasárnap

  Elhunyt a Trónok harca színésze

  Televízió
  okt. 16., hétfő

  Ajánló

  Ők A Dal 2019 indulói

  Világsztár dömpinggel kezd a STRAND Fesztivál!

  Elkészült a Balaton Sound aftermovie-ja