MENÜ
 • Filmkritika: Sokkal több mint testőr

  Nem teljesen rendes fickók.

  A lecsúszott testőrt, Michaelt (Ryan Reynolds) megbízzák, hogy juttasson el egy bérgyilkost, Dariust (Samuel L. Jackson) Hágába, hogy egy vádalku keretein belül tanúskodhasson a fehérorosz diktátor (Gary Oldman) ellen. A két férfinek huszonnégy óra áll a rendelkezésére, hogy a bíróságra érjenek, miközben az őket üldöző gengszterek mellett a múltbeli sérelmeikkel is meg kell küzdeniük.

  A Sokkal több mint testőrt zseniális , a Több mint testőrre építő reklámkampány vezette fel. A két film között azonban nincs túl sok hasonlóság: ezúttal egy igazi buddy movie-ra ül be az, aki jegyet vált a pénztáraknál. A két főhős teljesen eltérő karakter, akiknek együtt kell működniük úgy, hogy eddig folyamatosan az ellentétes oldalon álltak, és rendszeresen tettek egymásnak keresztbe korábban. Ryan Reynolds gyakorlatilag ugyanazt nyújtja, mint a Deadpoolban, és ez a lazaság továbbra is piszok jól áll neki. Samuel L. Jackson sem veszi túl komolyan magát, ezerrel káromkodik, és élvezi a szerepét. A kettős között kiválóan működik a kémia, és a közös jeleneteik a film legerősebbjei közé tartoznak.

  Mégsem ők viszik el a prímet, hanem Salma Hayek lopja el a showt Darius szabad szájú, börtönben ülő feleségeként, aki terrorban tartja a cellatársát. Vele ellentétben Gary Oldmannel jól kiszúrtak, a színésznek egy hozzá méltatlan, teljesen sablonos gonoszba kellene életet lehelnie, de ez még neki sem sikerül. A történet egyszerű, és nem igazán tartogat csavarokat, de bőven vannak benne jó poénok és képes minket végig magával ragadni. Az akciójelenetekre nem mindig jutott elég pénz, a CGI robbantásoknál nagyon kilóg a lóláb, az alacsonyabb költségvetést azonban vagy dinamikával (mint az amszterdami üldözésnél), vagy humorral (mint Reynolds barkácsboltos harcánál) általában sikerült ellensúlyozni.

  A Sokkal több mint testőr ugyan nem üti meg azt a szintet, amit tavaly a Rendes fickók hoztak, viszont három kiváló színész alakításával és egy kis humorral, ha kultikusra nem is, de mindenképp szórakoztatóra sikerült.

  Ajánló

  Ők az MTV EMA magyar és nemzetközi jelöltjei!

  Nemzetközi díjat kapott a Balaton Sound

  Vajna Timi húga lesz a Tv2 új sztárja