MENÜ
 • Filmkritika: Rossz szomszédság

  Seth Rogen és Zac Efron az év eddigi legjobb vígjátékában kötik össze a bajszukat.

  Mac (Seth Rogen) és Kelly (Rose Byrne) fiatal szülők, akik egy szép házban élnek kisbabájukkal a csendes kertvárosban. Ez az idilli állapot azonban felborul, amikor egy diákszövetség költözik be a szomszédos ingatlanba Teddy (Zac Efron) és Pete (Dave Franco) vezetésével. A fiúk célja az, hogy összehozzanak az év végéig egy olyan hatalmas bulit, amit aztán a jövő diákszövetségesei még évtizedek múlva is emlegetni fognak. Mac és Kelly próbálnak lazák lenni, és egy közösen átmulatott éjszaka után lefektetik a szabályokat: ha a diákok túl hangosak, akkor Mac Teddynek szól ahelyett, hogy a zsarukat hívná. Mikor azonban Mac képtelen telefonon elérni Teddyt az egyik házibuli alatt, névtelen bejelentést tesz, és ezzel kezdetét veszi a háború a szomszédok között, melynek célja, hogy költözésre kényszerítsék a másik felet

  2425_D022_00023

  A film készítői az Apatow-istálló tagjai, ami garancia egy kis füvezésre, és néhány altesti gusztustalan poénra. Ezeket ezúttal sem ússzuk meg, de a fűvel nincs is semmi gond, mégiscsak egy diákszövetségről van szó, és valahogy az anyatejes, vagy a kondomos helyzetet is sikerült úgy megírni, hogy ha vannak is kínos pillanatai az adott jelenetnek, a végkicsengése feledtetni tudja az egészet. És szerencsére nemcsak ezzel próbálnak megnevettetni minket, hanem egymás után bombáznak minket jobbnál jobb popkulturális utalásokkal a Breaking Badtől kezdve a Ponyvaregényen és a Grindren át egészen Dave Franco zseniális Robert de Niro utánzásáig. A jó néhány fergeteges poén és remekül megírt párbeszéd közben folyamatosan mennek a szivatások, szuper a soundtrack, és legszívesebben mi is ott lennénk abban a neonfényes házibuliban. Ráadásul még egy kis kapuzárási&öregedési dilemmát is kapunk a féktelen bulizástól megváló házaspártól és a főiskola utáni élettel szembesülő Teddytől, de szerencsére ez csak éppen annyira hangsúlyos, amennyire lennie kell.

  2425_D032_00147

  Seth Rogen hozza a tőle megszokott laza, szeretnivaló, füvezős mackót, amit az apaszereppel kell kombinálnia, és egész jó párost alkot a komikus oldalát újra megcsillantó Rose Byrne-nel is. Zac Efron egyre férfiasabb és szexibb, amit ki is használnak a film készítői a számos félmeztelen jelenetével. Emellett viszont remekel is a szerepében, ahol hol pimaszul szemtelen, hol nyájasan tenyérbemászó, vagy épp éktelenül dühös. A film másik eyecandyje Dave Franco, akinek még egy fenékvillantást is köszönhetünk a tényleg fergeteges Robert De Niro utánzás mellett. Parádés Lisa Kudrow cameója is a szalagcímekben gondolkodó dékánként, és hasonlóan nagy öröm Craig Roberts felbukkanása is a vásznon. Arról nem is beszélve, hogy néhány másodperc erejéig még Andy Samberg és A munka hőseinek főszereplői is beugrottak egy kis ökörködésre.

  Habár ebben az évben még nem is volt igazán nagy vetélytársa, egyértelmű, hogy eddig  a Rossz szomszédság az év vígjátéka, mert minden apró hibája ellenére is tele van fergeteges poénokkal, és kiválóan szórakozunk azon, ahogy a két oldalon álló remek szereplők megpróbálják kikészíteni egymást.

  Ajánló

  A világ egyik leghíresebb Dj-je is eljön a Balaton Soundra

  Felújítják az Álomutazót karácsonyra

  Ők A Dal 2019 indulói