MENÜ
 • Filmkritika: Ősember – Kicsi az ős, de hős

  Kőkorszaki futball szakik.

  Öcsi egy gyönyörű völgyben él a törzsével és hűséges háziállatával, kutylaccal. A kis csapat azonban lakóhelye elhagyására kényszerül, amikor Kupor nagyúr megjelenik az embereivel, hogy bronzot bányásszanak a területen. Öcsi a városba keveredve megismerkedik a focival, és kihívja a bajnokcsapatot egy mérkőzésre. Ha Öcsiék nyernek, akkor visszakapják az otthonukat, de ha veszítenek, akkor életük végéig a bányákban kell robotolniuk.

  A négyszeres Oscar-díjas Nick Park az animációs stúdiók lélegzetelállító technikai fejlesztései ellenére rendületlenül gyurmázik tovább, és készít újabb és újabb kreatív és vicces stop-motion filmeket. A látványra így sem lehet panasz, a zöldellő völgy megjelenítése a részletgazdagságával és élénk színeivel szemet gyönyörködtető. A humor ezúttal is elmaradhatatlan elem, amit verbálisan és non-verbálisan is a csúcsra járatnak (zseniális például a városi forgatagban a háttérben megbújó Jurassic Pork bódé, vagy a zebra szó szerinti értelmezése). Remekül aknázzák ki a fociban és az őskorban rejlő poénokat is, mint amilyen a felfüggesztés, vagy az épp nem túl tényszerű visszajátszás bronzkori technológiával.

  A történet nem túl eredeti, sok sportfilmben láthattuk már, hogy egy szedett-vetett társaság áll ki egy jóval esélyesebb csapattal szemben, és talán nem is a felkészülés és a meccs a film legjobb része, hanem az azt megelőző részek, de így is tele van szívvel ez a mese. Az eredeti verzióban olyan sztárok kölcsönözték a főhősök hangját, mint Eddie Redmayne, Tom Hiddleston, Maisie Williams és Timothy Spall. A magyar szinkronnak sem kell azonban szégyenkeznie, különösen a raccsolással arisztokratikusságot biztosító Alföldi Róbertnek, illetve remek ötlet volt szakkommentátoroknak megszerezni Hajdú B. Istvánt és Méhes Gábort, amivel jelentős és ötletes extrát tudnak felmutatni a magyar verzió készítői az eredetihez képest.

  Nick Park ismét bebizonyította, hogy ő a stop-motion koronázatlan királya, és csupa szív gyurmafilmjeivel továbbra is lépést tud tartani a Pixar csodáival.

  Nyereményjáték

  Televízió

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  A Lost sztárja a Walking Dead spin-offban

  Televízió
  dec. 3., vasárnap

  Elhunyt a Trónok harca színésze

  Televízió
  okt. 16., hétfő

  Ajánló

  Ők az MTV EMA magyar és nemzetközi jelöltjei!

  Nemzetközi díjat kapott a Balaton Sound

  Vajna Timi húga lesz a Tv2 új sztárja