MENÜ
 • Filmkritika: Megjött apuci 2

  Rossz nagyapák karácsonya.

  Brad (Will Ferrell) és Dusty (Mark Wahlberg) legjobb barátokként osztják meg egymás között a gyerekneveléssel járó feladatokat. Megan (Scarlett Estevez) kérésére elhatározzák, hogy a két család idén együtt tölti a karácsonyt. Az ünnepekre azonban beállítanak a nagypapák is: Dusty nőcsábász apja, Kurt (Mel Gibson) és Brad kissé puhány papája, Don (John Lithgow), így korántsem lesz konfliktusoktól mentes a szeretet ünnepe.

  A Megjött apuci egy tisztességes profitot termelő, szerethető vígjáték volt, így elkerülhetetlenné vált a második rész. Furcsa módon a folytatásokban otthonosan mozgó Sean Anders és John Morris nem az első rész végén elindított szálat kapták fel, és John Cenát sajnos megint csak a film végére tartogatják. Lehet, hogy kicsit unalmas lett volna ismét végignézni, ahogy Dusty kerül Brad helyére egy még nála is keményebb apuka miatt, de a nagypapás vonal idén már elcsépeltnek tűnik. Hol is láttuk pár hete azt, hogy a cseppet sem tökéletes szülőkhöz betoppannak a nagyszülők karácsonyra, ami majdnem tönkreteszi az ünnepeket? Bizony, a Rossz anyák karácsonyában. A különbség csak annyi, hogy itt a nagyapákat ismerjük meg, és hogy ez a folytatás jóval gyengébbre sikerült.

  Az első rész tényleg szerethető és vicces volt, a másodikból viszont nagyon hiányoznak az igazán jó poénok. Akad néhány ütős jelenet, például amikor Megan elújságolja a vadászatának az eredményét a kórházban, John Cena Rogerjének a pálfordulása, vagy a film végén a sorból kihajoló kisfiú, de ezeknek a száma sajnos túl kevés. A történet sokszor válik érzelgőssé, amivel nincs is sok gond így karácsony felé közeledve, de erre a filmre inkább azért ülnek be az emberek, hogy jókat nevessenek. Wahlberg és Ferrell párosa továbbra is remekül működik, és Mel Gibson is kisujjból hozza a macsó Kurtöt, de szegény John Lithgow Danje inkább idegesítő, mint szórakoztató, ami felborítja az egyensúlyt. A showt továbbra is Scarlett Estevez lopja el az imádnivaló pimaszságával, még úgy is, hogy ezúttal neki is kevesebb rivaldafény jut a megnövekedett számú szereplőgárdának köszönhetően, amiben szegény Alessandra Ambrosio még szöveget is alig kapott.

  A Megjött apuci 2 így egy kicsit felesleges folytatás lett: nem rossz film, de sajnos messze elmarad attól a színvonaltól, ami az első rész nyújtott.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Szabó Győző a bárányra gyúr

  Bulvár
  dec. 7., péntek

  Ők A Dal 2019 indulói

  Bulvár
  dec. 4., kedd

  Ők az MTV EMA nyertesei

  Bulvár
  nov. 6., kedd

  Televízió

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  A Lost sztárja a Walking Dead spin-offban

  Televízió
  dec. 3., vasárnap

  Elhunyt a Trónok harca színésze

  Televízió
  okt. 16., hétfő

  Ajánló

  Ők A Dal 2019 indulói

  Világsztár dömpinggel kezd a STRAND Fesztivál!

  Elkészült a Balaton Sound aftermovie-ja