MENÜ
 • Filmkritika: Kung Fu Panda 3

  Egy ritka példa arra, hogy egy eredeti történet harmadik része nem szükségszerűen elcsépelt.

  A több száz éve a szellemvilágban rekedt gonosz harcos, Kai visszatér az élők közé és sorra gyűjti be a kung fu mesterek, köztük Po barátainak a csíjét. A sárkányharcos a váratlanul felbukkanó apjával tart a pandák titkos falvába, hogy annak a tudásnak a birtokába kerüljön, amivel legyőzheti Kait.

  KungFuPanda3_jelenetfo (44)

  Nem sokszor tapasztalhatjuk azt, hogy ha egy stúdió egy sikeres eredeti történet második folytatásával rukkol elő, akkor nem legyintünk fáradtan, hogy jó-jó, de már egy kicsit unjuk. A Kung Fu Panda esetében is arra mutattak az előjelek, hogy még egy bőrt lehúznak az aranytojást tojó tyúkról. Ráadásul a film már eleve az egyre jelentősebb kínai piacot is erősen megcélozva kínai koprodukcióban készült el. A történet viszont cseppet sem veszített a bájából, sőt, talán ez az eddig legviccesebb Kung Fu Panda rész. Az írók okosan hoztak be új szereplőket és egy új, csodálatos helyszínt, hogy frissítsenek az eddig megismert univerzumon. Az új ellenség Kai, viszont egy kissé elnagyoltra sikerült, és különösen igaz ez az animációjára. Míg a pandáknak szinte minden egyes szőrszála külön életet él, addig Kai olyan, mintha a Kung Fu Panda jóval kisebb költségvetésű, sok helyen elnagyolt grafikával rendelkező televíziós sorozatából lépett volna elő. Az viszont remek ötlet volt, hogy kapott egy kísérőzenét: az Imaginge Dragons I’m So Sorryját hangszerelték át ehhez izgalmasan.

  KungFuPanda3_jelenetfo (28)

  A Kung Fu Panda 3 ráadásul olyan dologra tanítja a gyerekeket, mint az egész életen át tartó tanulás fontossága. Po, hiába vált sárkánymesterré, most meg kell tanulnia tanítania a társait. A pandák falujába azért utazik, hogy új dolgokat ismerjen meg, de közben igazi tanítóvá válik, ahogyan a pandákat felkészíti a harcra. Észre sem veszi, de valami olyan dolgokat sajátít el, amit korábban lehetetlennek tartott. A film végén pedig maga az idős és bölcs Shifu kéri meg őt arra, hogy tanítsa. Ezek mellett olyan, sok gyereket érintő dologról is mesél, minthogy milyen lehet az, ha valakinek egyszer csak két apukája lesz. Ezzel a szituációval nemcsak az örökbefogadott gyerekek, hanem az elvált szülők és a meleg párok gyerekei és könnyedén azonosulni tudnak. Po egy identitásválságba kerül: eleinte nem tudja eldönteni, hogy ki is ő, és meg akarja ismerni a gyökereit. A film viszont egyáltalán nem szájbarágósan megmutatja, hogy nem az számít, hogy honnan származunk, vagy hogy ki nevelt fel minket, a lényeg az, hogy a szeretteink segítségével mivé is válhatunk.

  A Dreamworks a Kung Fu Panda 3-mal megmutatta, hogy a Pixar mellett ők is elő tudnak állni egy olyan frissen ható folytatással, ami legalább olyan jó, mint az eredeti.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Nyit a Dürer Öböl a Lupán

  Bulvár
  jún. 5., péntek

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  Sze. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon