MENÜ
 • Filmkritika: Deadpool

  Ismerd meg az eddigi legszórakoztatóbb szuperhőst.

  Wade Wilson (Ryan Reynolds) a különleges erőknél szolgált. Mikor háromféle rákot is diagnosztizálnak nála, elfogadja egy kétes ügynök ajánlatát, és részt vesz egy kísérletben, aminek következtében a sejtjei hihetetlenül gyorsan kezdenek el regenerálódni, így elpusztíthatatlanná válik. A kezelés mellékhatásaként azonban a külseje teljesen eltorzul, így nem mer visszatérni a barátnőjéhez, Vanessához (Morena Baccarin). Helyette piros spandexbe bújik, hogy ne látszódjon a ruháján a vér, és néhány gyilkosságot követően egyre közelebb kerül a kísérletet végrehajtó Ajaxhoz (Ed Skrein), akin bosszút akar állni.

  Deadpool_jelenetfoto (3)

  Ryan Reynoldsnak eddig nem sok szerencséje volt a szuperhősökkel. A Zöld Lámpás nagyot bukott, és az X-Men kezdetek: Farkas rossz fogadtatása ugyan nem kaszálta el Rozsomák karrierjét a mozivásznon, de a benne felbukkanó Deadpool úgy tűnt, hogy búcsút inthet egy önálló filmnek. Szerencsére Reynolds nem hagyta annyiban a dolgot. Miután az internetre kikerült és hatalmas sikert aratott egy Deadpool teaser, a Fox végül zöld utat adott a projectnek egy képregény-adaptációhoz képest nevetségesen alacsony, 58 milliós budgetet biztosítva hozzá. A stúdió valószínűleg nem nagyon bízhatott a sikerben, még a magasabb korhatár kategóriát is bevállalták, és milyen jól tették. Ami hiányzik a Bosszúállókból, azt itt megkapjuk: a harcok közben fröccsen a vér és az agyvelő, és sziporkáznak a jobbnál jobb poénok.

  Deadpool_jelenetfoto (4)

  Azt a humort, lazaságot és öniróniát, ami A galaxis őrzőinek és A Hangyának is a legnagyobb előnyévé vált, a Deadpool viszi tökélyre. Olyan szinten, hogy semmit és senkit nem kímélnek, politikailag inkorrektek és még trágárak is, mégis dőlni fogunk a röhögéstől. Ráadásul a készítők nem félnek a vetélytársak mellett saját magukból sem viccet csinálni: ironikusan mutatják be magukat a főcímben (Stan Lee felbukkanását például egy teljesen felesleges cameónak nevezik), Deadpool savazza a Zöld lámpást és magát Ryan Reynoldsot is, és még azt is megjegyzi, hogy biztos az alacsony költségvetés miatt futotta csak két másik mutáns felbukkanására az X-Men univerzumból. Deadpool a képregényben tisztában van azzal, hogy egy képregényben van, és most is rendszeresen áttöri a negyedik falat folyamatosan kiszólogatva a nézőknek. Ezek tükrében még szemet is hunyunk afelett, hogy szinte csak két valamirevaló akciójelenet van a filmben. Az első viszont maga a tökéletesen megkoreografált, humorral teli tökély.

  Deadpool_jelenetfoto (9)

  Ryan Reynolds érezhette, hogy ezért a karakterért küzdenie kell: sosem volt még ilyen jó, mint most. Általában fanyalgok a teljesen indokolatlan magyar hang miatt, de öröm az ürömben, hogy Nagy Ervin ripacskodó szinkronja telitalálatnak bizonyult. Ajax nem a legmarkánsabb főgonosz, Angel Dust pedig teljesen felesleges és idegesítő a segítőjeként. Deadpool sidekickjei sem olyan izgalmasak, hiába hívják egyiküket Negaszonikus Tini Torpedónak. Néhány mellékszereplő viszont telitalálat: ilyen T.J. Miller Weaselje, Deadpool vak lakótársa, vagy az indiai taxisofőr.

  A Deadpool lazasága kifizetődőnek bizonyult. Nem tökéletes film, de kategóriájában messze a legszórakoztatóbb. Van miért várni a folytatást.

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon