MENÜ
 • Betiltják a Colát Bolíviában

  Készülődnek a világvégére: Evo Morales elnök betiltotta a Coca-Colát az egész országban.

  A maja naptár szerint idén december 21-én következik be a tragédia. Úgy tűnik, ebben nagyon hisz a dél-amerikai állam, ugyanis kormányzati szintû intézkedéseket hoztak a túlélés érdekében. Meglepő módon nem bunkerek építésébe kezdtek a katasztrófa túlélése végett, csupán betiltották a kólát.

  “A Coca-Cola az amerikai kapitalizmus legfőbb jelképe. December 21-én véget ér az eddig ismert világrend, vagyis a kapitalizmus összeomlik. Jövőre egy új ciklus kezdődik, amiben nincs helye az efféle italoknak. Bolívia kapitalizmusmentesen várja az új világrendet” – mondta David Choquehuanca bolíviai külügyminiszter.

  Azt egyébként nem tudni, hogy mi jár majd azért, ha valaki mégis megiszik egy csempészett Coca-Colát Bolíviában, de valószínűleg pénzbüntetést szabnak ki az illetőre – a tiltó határozat egyébként december 21-én lép életbe. Azt viszont már most tudni, hogy mi veszi át a kóla helyét: a kormány máris elkezdte reklámozni a helyi különlegességet, a mocochinchit, amit szárított őszibarackból készítenek.

  Az eset egyébként azért is különösen ironikus, mert Bolívia a világ harmadik legnagyobb kokalevél termesztője. Ebből készítik a kokaint és a Coca-Colát is.

  Ajánló

  Újabb 50 nevet jelentett be a STRAND

  Íme a Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards 2020 jelöltjei

  Sziget: itt az első nyolcvan fellépő