MENÜ
 • ’Batman’ is küzd a bűntények ellen Brazíliában

  A cél a fiatalkori bűnözés visszaszorítása.

  Szokatlan módszerhez folyamodott a Brazília dél-keleti részén lévő Taubate városának rendőrsége. Bűnmegelőzési akciójukkal a fiatalkori bűnözést szeretnék visszaszorítani.

  Az egész országban itt a legnagyobb a fiatalkori kábítószer-fogyasztás illetve a bűnözés mértéke. Ezért céljuk, hogy már általános iskolában felhívják a gyerekek figyelmét ezek következményeire.

  Az ötven éves, korábban nyugalmazott nyomozó Andre Luiz ezért a népszerű képregény – és mozihős Batman alakját magára öltve járja kollégáival együtt az iskolákat, bemutatókat és beszédeket tartva.

  „Úgy gondoltam, ha már nem küzdhetek az utcán a bűntények ellen, legalább a megelőzésükben segíthessek.” – mondta el Luiz – „Szerintünk a gyerekekre nagyobb hatással van ez a módszer, mintha csak leülnénk beszélgetni velük. Így talán rögzül bennük, hogy a drogozás, a rablás és egyéb bűntények rosszak, ráadásul ha mindezt Batman mondja nekik, sokkal nagyobb súllyal is bír a kijelentés” – tette hozzá nevetve.

  A különös módszer a nyilvánvaló okokon kívül azt a célt is segíthet elérni, hogy a rendvédelmi szervek rendkívül rossz megítélését javítsa. Ezzel a rendőrség talán közelebb kerülhet a lakossághoz, melyet nap mint nap óv a bűnözőktől.

   

  Nyereményjáték

  Bulvár

  Gerendai: „Látogatói csúcsot hozott a Lupa”

  Bulvár
  szept. 17., csütörtök

  A Plázson még tart a nyár

  Bulvár
  szept. 2., szerda

  Lupa Duma – Costes vacsorával

  Bulvár
  aug. 10., hétfő

  Televízió

  A Jonas Brothers tagja lett a Voice új mestere

  Televízió
  okt. 8., kedd

  Gyermeket vár a Pretty Little Liars sztárja

  Televízió
  jún. 29., szombat

  Új sorozatban a Tizenhárom okom volt sztárja

  Televízió
  szept. 13., csütörtök

  Ajánló

  Új világsztárt jelentett be az EFOTT

  STRAND Fesztivál: műsorváltozás!

  A Petőfi Zenei Díjjal indul a fesztiválszezon