MENÜ
  • A whiskyk királynői a Gourmet Fesztiválon

    Szombati Zsolt bártender különleges ízpárosításai a Gourmet Fesztiválon debütáltak

    Különleges ízélmények, citrusos zamat, vaníliaillat és gyömbérpor… Elsőre nem mindenkinek a whisky jut eszébe ezekről a szavakról, de az idei Gourmet Fesztiválon Szombati Zsolt, a The Macallan és a The Famous Grouse hazai márkanagykövete gondoskodott a felejthetetlen íz-asszociációkról.

     

    A 2017-es Gourmet Fesztiválon két skót whiskymárka is képviseltette magát, a The Famous Grouse és a The Macallan. Szombati Zsolt bártender, a két márka hazai nagykövete olyan különleges ízpárosításokkal készült, amelyek közelebb hozzák egymáshoz a whisky világát és a gasztronómiát. Ezáltal olyan egyedi ízeket és felejthetetlen élményeket ajándékozott a vendégeknek, ami eddig talán ismeretlen volt előttük.

    „A The Famous Grouse whiskyk alapvetően narancsos, trópusi jegyekkel rendelkeznek, ezért kétféle narancsváltozatot, és választható csokoládét kínáltunk a résztvevőknek. A Smoky Black füstös ízét a kandírozott narancs kicsit elnyomja, és a narancsos ízvilágot helyezi előtérbe, az édesebb tónusok felé haladva. Aki viszont preferálja a keserű ízeket, annak a kandírozott naranccsal ellentétben a szárított narancshéjból készült narancspor tökéletes választás, hiszen ez kissé kesernyésebb ízt ad az italoknak.” – mondta a The Famous Grouse magyarországi márkanagykövete.

    A The Macallan többek között annak is köszönheti előkelő helyét a prémium szeszek világában, hogy a végső desztilláció csupán 16%-át töltik át a mesterek a hordókba, melyeket különös gonddal választanak ki, amik a citrusos-kókuszos íztől kezdve a narancsos csokoládén át a vanília aromájáig bezárólag meghatározzák az ízét.

    „A szuperprémium whisky és az eper csokiszökőkúttal mindig tökéletesen passzol egymáshoz, így az idei fesztivál egyik főszereplőjét, a savas ízvilágú epret választottam, ami a The Macallan gyömbéres, csípősebb gyümölcsös jegyeihez kiválóan illik. A 62%-os kakaótartalmú csokoládé kifogástalan választás, mivel ha ennél magasabb a kakaótartalom, túl keserű eszenciát eredményez, ami elnyomná a whisky ízét, viszont eperrel társítva szépen összecsengenek a zamatok. A vendégek választhattak, hogy gyömbér-, vagy narancsporral kívánják-e a whiskyjüket fogyasztani, mivel ezek egyfajta ízkatalizátorként működnek, kiemelve a whisky csodálatos aromáit.” – fogalmazott Szombati Zsolt.

    A fesztivál látogatói a The Famous Grouse x The Macallan standjánál megtekinthetik a The Famous Grouse Gourmet Pillanatok  fotópályázatának húsz döntős képét is. A közönség által megszavazott első díj végül Gondy-S. Hajnalkáé lett, aki egy két főre szóló heti Gourmet Fesztivál bérlettel, és egy fényképezőgéppel lett gazdagabb.

    Horoszkóp

    Nyereményjáték

    Bulvár

    Visszalépett A Dal 2018 egyik zenekara

    Bulvár
    dec. 9., szombat

    Ők nyerték a Comet 2017 üstököseit

    Bulvár
    dec. 9., szombat

    Ők A Dal 2018 jelöltjei

    Bulvár
    dec. 6., szerda

    Televízió

    A Lost sztárja a Walking Dead spin-offban

    Televízió
    dec. 3., vasárnap

    Elhunyt a Trónok harca színésze

    Televízió
    okt. 16., hétfő

    Ilyen lesz Andy Warhol bőrében Evan Peters

    Televízió
    okt. 6., péntek

    Ajánló

    Ricco&Claudia így dolgozták fel a Faktort

    Vecsei H. Miklós a missziójáról mesélt

    Heti Horoszkóp – December 11-17.