MENÜ
  • A whiskyk királynői a Gourmet Fesztiválon

    Szombati Zsolt bártender különleges ízpárosításai a Gourmet Fesztiválon debütáltak

    Különleges ízélmények, citrusos zamat, vaníliaillat és gyömbérpor… Elsőre nem mindenkinek a whisky jut eszébe ezekről a szavakról, de az idei Gourmet Fesztiválon Szombati Zsolt, a The Macallan és a The Famous Grouse hazai márkanagykövete gondoskodott a felejthetetlen íz-asszociációkról.

     

    A 2017-es Gourmet Fesztiválon két skót whiskymárka is képviseltette magát, a The Famous Grouse és a The Macallan. Szombati Zsolt bártender, a két márka hazai nagykövete olyan különleges ízpárosításokkal készült, amelyek közelebb hozzák egymáshoz a whisky világát és a gasztronómiát. Ezáltal olyan egyedi ízeket és felejthetetlen élményeket ajándékozott a vendégeknek, ami eddig talán ismeretlen volt előttük.

    „A The Famous Grouse whiskyk alapvetően narancsos, trópusi jegyekkel rendelkeznek, ezért kétféle narancsváltozatot, és választható csokoládét kínáltunk a résztvevőknek. A Smoky Black füstös ízét a kandírozott narancs kicsit elnyomja, és a narancsos ízvilágot helyezi előtérbe, az édesebb tónusok felé haladva. Aki viszont preferálja a keserű ízeket, annak a kandírozott naranccsal ellentétben a szárított narancshéjból készült narancspor tökéletes választás, hiszen ez kissé kesernyésebb ízt ad az italoknak.” – mondta a The Famous Grouse magyarországi márkanagykövete.

    A The Macallan többek között annak is köszönheti előkelő helyét a prémium szeszek világában, hogy a végső desztilláció csupán 16%-át töltik át a mesterek a hordókba, melyeket különös gonddal választanak ki, amik a citrusos-kókuszos íztől kezdve a narancsos csokoládén át a vanília aromájáig bezárólag meghatározzák az ízét.

    „A szuperprémium whisky és az eper csokiszökőkúttal mindig tökéletesen passzol egymáshoz, így az idei fesztivál egyik főszereplőjét, a savas ízvilágú epret választottam, ami a The Macallan gyömbéres, csípősebb gyümölcsös jegyeihez kiválóan illik. A 62%-os kakaótartalmú csokoládé kifogástalan választás, mivel ha ennél magasabb a kakaótartalom, túl keserű eszenciát eredményez, ami elnyomná a whisky ízét, viszont eperrel társítva szépen összecsengenek a zamatok. A vendégek választhattak, hogy gyömbér-, vagy narancsporral kívánják-e a whiskyjüket fogyasztani, mivel ezek egyfajta ízkatalizátorként működnek, kiemelve a whisky csodálatos aromáit.” – fogalmazott Szombati Zsolt.

    A fesztivál látogatói a The Famous Grouse x The Macallan standjánál megtekinthetik a The Famous Grouse Gourmet Pillanatok  fotópályázatának húsz döntős képét is. A közönség által megszavazott első díj végül Gondy-S. Hajnalkáé lett, aki egy két főre szóló heti Gourmet Fesztivál bérlettel, és egy fényképezőgéppel lett gazdagabb.

    Horoszkóp

    Nyereményjáték

    Bulvár

    Till Attila kenyérszakértőnek állt

    Bulvár
    máj. 16., kedd

    Íme Eurovízió nyertesének beszéde

    Bulvár
    máj. 15., hétfő

    Televízió

    Megvannak a 2017-es MTV Movie & TV Awards nyertesei

    Televízió
    máj. 8., hétfő

    Selena Gomez nagy kérdést válaszolt meg

    Televízió
    máj. 7., vasárnap

    Ők az Ázsia Expressz szereplői

    Televízió
    ápr. 20., csütörtök

    Ajánló

    Völgyesi Gabi őszinte véleménye a kiesésükről

    Sági Szilárd a kocsmában érzi jól magát?

    Heti Horoszkóp – Május 22-28.