MENÜ
 • A kímélő mosást a baktériumok is szeretik

  Egy friss kutatás kimutatta, hogy a környezetkímélő és olcsóbb, 30 fokos gépi mosás ideális körülményeket teremt a baktériumok szaporodásához.

  Lisa Ackerley higiéniai szakértő “kórokozó mosógépprogramnak” nevezte az új divatot.

  A kutatás szerint a gép belsejében élő mikroorganizmusok további mosások vízébe kerülnek, két evőkanálban akár egymillió is lehet belőlük. Az alacsony mosási hőfok ideális szaporodási körülményeket teremt nekik” – magyarázta.

  A The Daily Mail online kiadása utánajárt, hogy az egészségnek is javára szolgál-e a langyos tisztítás.

  A magasabb hőfok azért tisztít jobban, mert forró vízben a textilszálak megdagadnak, és kitaszítják a szennyeződést. Harminc fokon ez nem történik meg. A zsíros bőr faggyúját, amely a ruhák gallérján is nyomot hagy, a legtöbb mosószer ilyen langyos vízben nem távolítja el, pedig ebben a fehérjében kitűnően szaporodnak a mikroszkopikus élőlények” – hangsúlyozta Richard Neale higiéniai szakértő.

  A Which? fogyasztóvédelmi portál friss kutatása szerint egyetlen vizsgált mosógép sem melegítette fel a vizet elég forróra és elég hosszú időre ahhoz, hogy a kórokozókat elpusztítsa. A szakértők a kényes anyagokra, amelyek tönkremennek ilyen forró vízben, az antibakteriális mosószereket ajánlják.

  Forrás: MTI

  Ajánló

  Újabb 50 nevet jelentett be a STRAND

  Íme a Nickelodeon’s Kids’ Choice Awards 2020 jelöltjei

  Sziget: itt az első nyolcvan fellépő