MENÜ
  • A kávé csökkenti a diabétesze esélyeit

    A kávé megítélése a hetvenes években lett rossz, holott az italnak rengeteg kedvező hatása van!

    A harvardi professzor, Meir Stampfer elmondása szerint a kávéról azért alakultak ki rossz vélemények a hetvenes években, mivel a legtöbb kávéfogyasztó dohányzott is, a két szokás pedig az idők során összeolvadt. Holott a kávéról most kiderült, hogy fogyasztása csökkenti a cukorbetegség lehetőségét.

    Az új tudományos megfigyelések szerint az, aki megiszik naponta kettő, vagy annál több bögre kávét, 12 százalékkal csökkenti esélyét a kettes típusú diabétesz kialakulására.

    A kávé csökkenti a diabétesze esélyeit

    Nincs ezzel semmi baj

    Ráadásul a koffeinmentes kávék is ugyanilyen hatással voltak a fogyasztókra. Ám mivel a túlsúly alapvetően kedvez a diabétesznek, így náluk nem is volt megfigyelhető ilyen minőségű hatás.

    Ez pedig még nem minden! A kávéfogyasztók kevésbé hajlamosak a depresszióra, sőt még az Alzheimer-kórra is.

    Nem is olyan régen a vörösborok kedvező hatásáról írtunk, de írtunk kávézókról is, ami cicáknak épültA tíz legjobb apró örömöt láttátok már oldalunkon?

    Forrás: NPA

    Kép: Tumblr

    Ajánló

    Gourmet fesztivál: a gombóctól a nemzetközi csúcsgasztronómiáig

    Megyeri Csilla: “Pápai Jociban csalódtam!”

    Pumped Gaboék a Nagy Duettből kiesésük után